BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

tisdag 29 januari 2008

Projekt

Visst är det kul med lite projekt i hemmet? Bara de blir färdiga någon gång så... Eftersom det tydligen kommer att ta sin lilla tid med mitt projekt i vardagsrummet (SUCK!), så tänkte jag visa er ett litet mindre under tiden.

Har nu målat om både pall och griffeltavla i köket och det blev såå mycket ljusare - trots min eländiga kamera som envisas med sina mörka kort!

Så här såg det ut från början....







Och så här blev resultatet:






















Min tjusiga lilla docka har fått sig en hedersplats och en närbild så att ni kan se henne ordentligt. Även här har jag shoppat loss hos Lotta från bloggen "Min trygga vrå".

torsdag 24 januari 2008

Alex rum

Idag tänkte jag att vi kunde gå vidare med husvisningen och då kommer vi genast in till Alex rum!
Tyvärr blev bilderna lite mörka, men det gör förhoppningsvis inte så mycket.
Tunnan nedanför är perfekt förvaring till all lego och bokhyllan från Ikea sväljer måånga leksaker!





























onsdag 23 januari 2008

Hallöj i stugorna

Nu tänker jag chockera er riktigt ordentligt och komma med ett inlägg redan dagen efter - det ni!
Dagens inlägg är kanske riktat liite till min kära vän och kollega Lotta potta, ni vet tjejen från "min trygga vrå"? Hon är såå nyfiken på vad som komma skall i mitt teverum så jag tänkte faktiskt bjuda henne på en liten tjuvtitt - bara för att vara snäll, eller hur?
















Ett kort på prinsessan Margaretha som jag satt i en fin liten ram från Ilva. På nästa bild ser ni mitt senaste loppisfynd, kunde inte låta bli...

tisdag 22 januari 2008

Trött

Usch, så trött man är om kvällarna. Fick en kommentar idag på jobb att jag får uppdatera min blogg. Kul att se att räknaren tickar på, trots att jag är så kass på att roa er nuförtiden, haha...

Idag har jag, förutom jobbat då, umgåtts med min kära granntös. Hon är så go och glad trots sin reumatism. Hela området har varit översållat med pojkar som "lekt". Visst ja, man får ju inte säga leka längre. "Man leker inte, man är". Så, vi har spanat in pojkar och haft tjejsnack. Pratat om "äkta" kärlek - ni vet den där kärleken som fick känslorna att svalla över - bara för att nästa vecka rynka näsan och kära ner sig i någon annan! Ack, det va tider det!

Imorgon får vi hembesök av barnhabiliteringen. De ska filma Alex när han äter för att kolla hans tungmotorik. Därför är här nu både storstädat och krukorna har fått lite nya blommor.Känns bättre när det är nystädat och fint när man ska ha folk på besök som aldrig satt sin fot här, håller ni inte med?

Det påminner mig om en liten historia... Det ringde en gång en journalist till mig från en stor kvällstidning. De ville göra ett reportage och efter mkt tjat i bakgrunden från min son gav jag efter. Inte förrän jag lagt på luren kom jag på mig själv att jag varken vinterstädat min trädgård, hela huset va upp och ner - både stök och skit i hörnorna och blommorna inne såg helt bedrövliga ut. Då va klockan runt 16 och han skulle komma med fotograf dagen efter! Jag fick smärre panik. Kunde inte ångra mig heller för jag hade glömt både att ta killens namn och telefonnummer. Rusade iväg till närmaste blomsterbutik, kallade ner grannfrun som hjälpte mig med trädgården (rensa plattor odyl) och storstädade hela huset.
Nåja, dagen med stort D kom... Han dyker upp, säger på släpig malmödialekt: "vi tar korten ute så ser det ut som om ni är i vildmarken, gräsplätten tvärs över gatan ser bra ut - där är mycket träd och vildvuxna buskar". Uppfattade jag honom rätt?? Menar karljäkeln att han inte skulle ta ett endaste kort av mitt hem?? Alla pengar jag lagt ner på diverse orkiéer som jag alltid lyckas ta dö på bara jag nuddar blomjäkeln och andra blommor både inne och ute?! All tid jag lagt ner på städning?! (Fick väl nån timme sömn typ den natten, kan då tillägga att jag även lider av värk i leder och efter denna städning, plantering mm så hade mina leder hämdaktion gentemot mig...aj, aaaj....)
Det va bara till att bita ihop och se glad ut. Då säger han ännu mer släpigt: "öh, ta ner ditt hår annars liknar du en hoppetossa". Jag kan då berätta för er att mitt hår hade vid det laget inte sett röken av en frisör på säkert ett halvår och att jag har vääldigt krylligt hår. Vad gör krylligt hår som behöver klippas? Jodå, står på alla håll och kanter!
Behöver jag tillägga att denna tidningsartikel är gömd lååångt inne i ett skåp?

Tack för mig!

söndag 13 januari 2008

Söndag

Oj, va denna helg flugit sin kos. Tänk, va tiden går när man har roligt! Man skulle jobbat som man gjorde vecka 1, gå in heltid en dag och vara ledig resten - inte så dumt!
Idag ska vi förhoppningsvis på bio, vi är inte som andra människor. De passar på att vara ute i solen när den äntligen tittar fram. Inte vi. Vi ska se guldkompassen tror jag den heter, ska bli kul. Annars får man ju aldrig följa med nuförtiden, Nicklas ska alltid gå med kompisar. Inte denna gång, tjoho! Jag älskar ju att gå på bio, jag och mina löss det vill säga. Det är inte många av mina vänner som jag kan gå på bio med, antingen har de knepig smak (förlååt), eller så somnar de så fort deras lilla rumpa landar i stolen. Skitkul.
SÅ, ni förstår kanske min längtan, haha...
Hoppas ni alla får en trevlig söndag - och att den nya arbetsveckan också blir givande. Om inget annat så är det ju barnbidrag på fredag, haha...

onsdag 2 januari 2008

Loppisfynd

Idag har jag äntligen varit på loppis igen! Knäppt att man kan längta efter att få gå på loppis, hrm...


Vad är denna till för, någon som vet?



Liten söt pianopall som ska få ny klädsel. Syns inte på kortet, men sitsen är mörkgrön och i sammet, kanske inte den snyggaste jag sett!













tisdag 1 januari 2008

God fortsättning på er alla!

Tänk, nu är det år 2008 och man ser redan fram emot sommarsemestern! Nyår blev riktigt trevlig i år, men det brukar vi ha faktiskt. I år stannade vi hemma, dukade fint med linneduken. Älskar att få duka till fest! Barnen spelade Nintendo Wii som Nicklas fick i julklapp - och ja, jag har spelat det. Fick dock påminna mig om att jag spelade mot min egen son. Ni vet, tävlingsmänniskan inom en väcks till liv lättare än vad man tror, hehe... Så skedde även igår kväll. Karlarna skulle naturligtvis prova på detta spel, den ena pappan gjorde sig smått lustig över att sonen sin inte kanske var den bästa på spelet så han skulle ta över och visa alla hur man skulle spela. Missade varje gång. Då hör man en tydlig röst från sonen i soffan: "sopa", haha... Där fick han!

Så här blev årets dukning, ber om ursäkt för bildkvaliteten - får aldrig rätt på min kamera! Hittar olika manicker varje gång jag pelar på den, haha...

OBS! Kan varmt rekommendera piggelindrink á la Lotta, slurp...