BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

söndag 29 juni 2008

Tack!

Stort tack för era gratulationer till min ålderdom, fniss... Och, att ni fortfarande hänger på trots att jag är såå dålig på att skriva inlägg nuförtiden. Kan ju inte skylla på det fina vädret precis. Solen ska dock komma till på onsdag, det har vädergubbarna lovat. Väninnan kommer hem från Spanien på fredag - säkert brun som en pepparkaka. Hon "kan inte ligga på stranden längre då sanden är för varm för mina fötter, så nu ligger jag under palmerna vid poolen med lite läskande istället". Har ni hört på maken?? Jäkla typ! Haha, näädå, jag unnar henne och lilltösen det, deras vardag är inget att leka med, MEN - med andra ord har jag två ynka dagar på mig att få upp solbrännan! För visst har vi också haft det soligt och fint?? Kommer garanterat att möta henne röd som en tomat, fniss...

Idag har det varit en mycket bra dag. Skönt efter alla sjukdagar vi haft här, både halsflussar och influensor. Jäklar va bacillerna haft kul här! Jag har äntligen haft mitt kalas - även om det inte är så viktigt längre som vuxen. Men, det är kul att träffas - dagarna går ju så fort förbi och det där "tittar in någon dag för en fika" blir liksom aldrig av? Jag bjöd på smarrig kycklingsallad á la Annika (vanlig kycklingsallad men som min goa grannfrun brukar vara vänlig och bjuda på) och en smarrig tårta á la Lotta, min kära vän/kollega från "min trygga vrå" (jordgubbstårta med både vanlig tårtbotten och maräng, mmmm)! Den fick högsta betyg av både gäster och grannar som tittade in senare på kvällen. Vi satt och mös med både cigg i näven och iskall cider! Ska man synda så får man väl ta och göra det rejält?? Inget dåligt samvete här inte, *bort med dig jäkla lymmel på min axel*!

Nu när jag haft såå mycket tid hemma *host, host* (ursäkta, fick en groda i halsen - speciellt med inte en utan TVÅ sjuka pojkar) så har jag haft ett projekt på gång som nu äntligen är klart. Gubben min tyckte inte alls det va nödvändigt då hans inställningen är att ingen ser vårt sovrum då det ligger på ovanvåningen och det är ett rum man bara sover i... Suck, romantik - finns den någonstans?? Så, jag bet ihop, tog målarpenseln i högsta hugg och gav honom jobbet med slipningen - behöver jag skriva sovrum á la shabby? ÄNTLIGEN! Nu måste jag bara köpa nya lampor, vågar knappt skriva det - mina vänner flippar snart ut, jag har nämligen en stooor förkärlek till lampor och fotoramar, haha... Fick tag på en superbra färg förresten, Landoras som både täcker väldigt bra och är dessutom snabbtorkande.

Före (går tyvärr inte att klicka på förebilderna):


Efter:

Ett sött örngott fyndat på loppis för en billig peng



Sköt om er!

lördag 14 juni 2008

Blues

Idag är det ordentlig blues - med råge. Sonen missade sin skolavslutning, är sjuk i halsfluss. Igår åkte bästa väninnan som man babblar sisådär tusen gånger om dagen med och jag fick min diagnos hos reumatologen igår också. Psoriasisartrit med inflamation i slemsäck i rumpan (!). Jodå, skratta ni, men den där jäkla slemsäcken inte bara låter äcklig - den gör oooont! Det bästa av allt (optimisten i mig) är kanske att man inte kan göra så mycket i hemmet, gubben springer omkring som en yr höna och fixar och donar, hehe... Sprutan som farbror doktor erbjöd mig tackade jag genast nej till, den tar jag om det blir värre. Hatar cortisonsprutor! Mitt i alltihop fyller man år imorgon och blir därmed ett år äldre, suck.
Usch, stackars er - läsa sånt här gnäll... Nää, nu får det vara nog!
Kommer ni ihåg min pianopall som jag hittade på loppis? Nu har den äntligen fått nytt tyg, jag har målat om skrivbordet under trappan och fixat till lite. Synd att man bor i hyres, annars hade trappan också fått sig en upplyftning!



Om alla är ok imorgon ska jag försöka få ut familjen till Österlen och njuuta av dagen, för det kunde ju faktiskt vara värre, eller hur?
Kram på er!

Ps. Lyckades rädda en bukett pioner från stormen igår, visst är de underbara??

måndag 9 juni 2008

Avkoppling

Visst är det hääärligt att sommaren äntligen är här?? Jag har lapat sol på stranden i två dagar nu, idag fick jag dock hålla mig därifrån, suck. Jepp, har bränt mig. Ganska rejält på ryggen, grannen (som även hon bränt sig) pelade in en kylklabb i baddräkten igår, ack så skönt! Satt ändå inlindad och insmord igår på stranden för att skydda mig, men det gick inte idag ändå. Behå kan man ju glömma, så här slänger vi dem vilt omkring, haha! All denna vila gav mig minsann energi idag och målarburken och pensel åkte fram i ett nafs! Ni ska få se när det torkat, "den som väntar på nåt gott" - jodå, jag vet, man får alltid vänta för länge!

Men för att ni inte ska bli otåliga får ni ett litet smakprov på tidigare projekt i min trädgård; skåpet är loppisfynd, sågades ut och hönsnät sattes in. Krukan skrev jag "fleur" på och min gamla ängel fick pryda brevid. Fågelbadet är från Netto, såg att de hade det till salu igen för er som blev förtjusta i det, billigt var det också!


Glöm inte att klicka på bilderna om ni vill se dem större...

Sköt om er!