BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

torsdag 22 januari 2009

Trist väder

Idag är här verkligen trist väder i Skåne, grått och mulet. Man blir superseg i knoppen. Jag och väninnan stack inom Ikea igår och handlade lite smått och gott, bland annat nya handtag till mitt blivande renoverade (förhoppningsvis) kök. Idag småpular jag lite i hemmet, flyttar en sak hit och en annan dit. Tyvärr får jag nog hålla med Patrik; många saker flyttar in men ack så lite som åker ut! Kanske man skulle anordna en liten loppis nu till vårkanten? Vissa saker är ju synd att slänga och jag har även svårt att släppa ifrån mig saker. Man ändrar ju smak och tycke, får nya idéer. Och, helt plötsligt tycker man den där fula saken man ställt längst in i ett skåp faktiskt är ganska så fin? Om jag låter som en lumpsamlare? Kanske det, å andra sidan är jag fenomenal på skåpsrensning - bara inte mina saker, haha...

Idag tänkte jag visa lite av förra helgens loppisfynd:

Kanske dekorativt med lite äpplen i?
Litet skrin i nysilver, format som ett hjärta

Hyllan blev svart. Perfekt med smålådor!
Och, slutligen mitt senaste inköp, lampa i fattigmanssilver från Fridas gård

Denna gång togs bilderna med en lånad kamera. Min egen lever nämligen ett eget liv, idag ville den ha blå bilder - suck! Så, datumet på bilderna får ni ha överseende med.

Sköt om er!

onsdag 14 januari 2009

Tjat och åter tjat...

Så, nu var man inne i "trallet" igen. Ja, trall och trall. Lät ju roligare än vad det är! Jag menar förstås skola, läxor och - tjat. Ibland har man lust att spela in ett band som kör på egen drift - så kan man själv ta in på ett hotell och mysa på deras spa och plaska i en härlig pool! Måste vara alla mammors stora dröm. Eller, standard; vinna en miljon. Läste häromveckan en artikel i tidningen om vad som hänt några lyckliga vinnare. Hur såg deras vardag ut idag? En av dem vann en miljon på Jeopardy (?), men fick ut typ halva efter skatt. Hans vinst räknades som arbetsrelaterat, han svarade ju på frågor. Där kan man ju tala om livets ironi, eller hur? Nåja, han blev nog lycklig ändå. Själv behöver jag ingen miljonvinst idag för att vara glad. Jag har nämligen fått nya fönster i huset! Alla i området uppskattar dock inte dessa nya fönster i sina hus lika mycket som jag. Fönsterkillen berättade nämligen om en gubbe som bor mittemot busshållsplatsen. Denna gubbe grymtade och blängde surt på arbetarna dagen efter insättningen. De frågade honom om han inte var glad för sina nya fönster, varpå han svarade:
"- Äsch, rena möget (skit för er som inte pratar skånska). Man hör ju inte längre när bussen kommer så nu vet jag ju inte vem som går av och på bussen!"

Sköt om er!

onsdag 7 januari 2009

Goddag, yxskaft!

Läste ett roligt inlägg hos Lallis. Hon hade ringt Försäkringskassan och stått i telefonkö (ovanligt...). Då kom jag att tänka på en söt liten historia som min väninna berättade. Hon skulle också ringa till Fk, telefonisten som skulle koppla henne vidare frågade då henne när hon var född.
"- Det vet väl inte jag?!", svarade min väninna. Hon trodde att telefonisten menade vilket klockslag.
"- Men... du vet väl när du är född?? Vilken dag alltså??", utbrast telefonisten förfärat.
Det blev tyst i luren. Det var nämligen då femöringen ramlade ner för min väninna. Tror ni att hon kände sig dum? Jag med....

tisdag 6 januari 2009

Allt annat än kramgoa låtar...

Inatt spelades det musik utanför vårt sovrumsfönster. Låtarna var allt annat än kramgoa, lät väl mer som någon japansk traditionell musik. Ni vet de där pipiga... En låt kan man väl stå ut med - men en hel natt?? Vi kom fram till att det måste vara något vindspel som en granne hängt upp. Men... efter inspektion visade sig att det inte alls var någon granne utan den där jäkla byggställningen utanför vårt hus. Tack vare våra skånska vindar/stormar kommer vi ha full konsert om natten i några månader framöver!

Avslutar med en suddig bild av min miniträlåda i köket, visst är den söt?? Har fyllt den med miniljus, rostiga gamla spik och ett vitt hjärta...

Sköt om er!

måndag 5 januari 2009

God fortsättning på er!

Jaa, det var ju ett tag sedan man "bloggade". Kul att se att vissa fortfarande hänger på trots att inläggen lyst med sin frånvaro. Har inte haft någon lust alls, känt mig stressad bara jag såg datorn. Värken har dessutom gjort sig extremt påmind före jul...
Så, dessa lediga dagar har jag slappat till max och har väl mest sett ut som en fågelholk mellan varven på sofflocket!
Vi har gjort våra småtuflykter och tagit en dag i sänder. Träffat vänner, ätit gott ute på restaurang vilket inte sker varje dag, åkt pulka i Vallåsen (en skidanläggning inte långt härifrån) osv... Så himla vacker syn med all snö som ligger som kristaller på träd och buskar!
Har dessutom städat bort julen och går nu och planerar vår köksrenovering. Blir ju kanske mer av en budgetrenovering med tanke på att vi har hyresradhus, men liite extra tänkte jag ändå slänga till med - fast Patrik vet inte om det än!

Avslutar inlägget med en liten berättelse om Alex som slog sig häromdagen och grät förtvivlat. Jag tröstade honom och sade samtidigt att det går över när du gifter dig - kanske med favoritflickan Hanna från dagis?
"Mm, svarar Alex med tårarna rullandes ner från sin kind. Han lugnar sig så småningom, tittar ut genom fönstret en stund och kommer plötsligt på att det faktiskt fortfarande gör ont.
Då börjar han storgråta igen och utbrister
"- Jag vill gifta mig med Hanna nuuuu!!!!"


Sköt om er!