BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

måndag 9 februari 2009

Måndag - igen

Såja, nu var helgen förbi - den försvann som en måsaskit i dimman som min vältalige sambo brukar säga. Idag är jag supertrött också. Å andra sidan när är man någonsin pigg nuförtiden?? Ska bli skönt med våren, här i Skåne har det redan blivit ljusare om morgonen.
Idag har jag upptäckt att vissa saker ska man helt enkelt låta bli att göra när man är så här trött:

Dammsuga. Helt plötsligt lever maskinen ett eget liv och har väl aldrig fungerat så bra som idag. Den höll t om på att svälja mina VITA hallgardiner. Välte ner hälften av inredningen på köpet, grr...

Laga mat. Köttet tuggsegt, potatisen överkokt och såsen rann över på hela spisen. Barnen satt med klistrat leende och Alex lösa tand fladdrade i vinden varje gång han försökte tugga denna underbara måltid. De visste att klagomuren var stängd för idag.

Nu håller jag på att tvätta, håll tummarna att det kommer att fungera bra i alla fall. En gång skulle jag använda ett sorts fläckborttagningsmedel och trött som jag var öste jag på kanske liite för mycket... Slutade med att hela badrummet var översvämmat och fullt med bubblor!

Ikväll ska jag se över det papper chefen gett oss inför medarbetarsamtalet jag ska ha med henne imorgon. Hon undrar bl a vilket läge man önskar på jobb (arbetsuppgifter, ansvar etc). Tror ni hon blir glad om jag klottrar dit "sängläge"??

Sov gott alla!

onsdag 4 februari 2009

Helgnöje

Hm, onsdag idag och man längtar redan efter helgen. Inte klokt egentligen, man önskar ju bort tiden istället för att ta tillvara på den?! Men, denna gången längtar jag eftersom vi äntligen ska till Stoff & Stil i Malmö. Om ingen familjemedlem däckar i influensa denna helg också förstås. Gubben har precis legat nämligen. Ingen hit - för någon! Till och med halstabletterna var för skrovliga för honom så de kunde han inte äta. Det ni.
"Alla kvinnor vet att ett av de besvärligaste föremålen i ett hem är en man", citat av Nancy Astor.

Har ändrat om lite i sovrummet, hyllan ovanför sängen fick en uppfräschning och ett gammalt fönster sattes upp. Har även hittat en söt antik hårborste som fick sin plats på mitt nattduksbord...



Sköt om er!

tisdag 3 februari 2009

Kontraster

Idag har det inte varit en rolig dag på jobbet. En kollega har varit med om något tragiskt. Då börjar man värdera sitt liv lite mer, krävs inte så mycket faktiskt för att man ska vakna till.
Efter jobb stack jag till dagis och hämtade min lillplutt och hans kompis. Där går de små knattarna i klumpiga overaller och kängor, nästan vaggandes till bilen - fnittriga och förväntansfulla. Då blir man alldeles varm i kroppen och så oerhört tacksam för vad man har. När de sedan fikar råkar kompisen släppa sig. Han ler stort, tar ett djupt andetag och utbrister: "aah, så gott det luktar!" Hm, vet i katten om jag höll med precis. Då släpper min påg också på sina hämningar och ljuder stolt en rap - och en till för säkerhets skull.
Visst är livet full av kontraster och tack o lov för det!