BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

torsdag 29 oktober 2009

Brådskande tider...

Tänk, va tiden går fort! Sex veckor kvar till första advent - jag vet, håll snattran!

Verkar som om alla har mycket omkring sig just nu, man hinner inte riktigt med att njuta av höstens alla vackra färger.

Vi har fortsatt med psykologtesterna på Alex, idag var det dock sista mötet och det hölls på dagis. Han längtade så, blev förtjust i psykologen. Kanske också för att hon talat om för Patrik att det bara är bra för Alex att spela sitt playstation, hmm.... Han har blivit bättre i sin motorik och kan numera själv sätta på svärd på sina små lekgubbar, nåja - intet ont som inte har något gott med sig!

Hemmafronten annars... den flyter på. Igår var det dock en otursdag, allt som kunde gå åt pipan GICK åt pipan. Till och med tvättmaskinen gav upp, tur man har en händig karl!

Sköt om er!

onsdag 21 oktober 2009

Containerdag

Idag kom containerna som så många här i bostadsområdet väntat på! Tänk så mycket man samlar på sig, och snabbt. Kan i mitt fall också bero på att jag ständigt går på alla dessa ljuvliga loppisar, host, host.... Idag fick jag blunda rejält när jag såg vad folk hade slängt. "Nämen, det där kan man ju fixa till!" eller "Åååh, en sån där vore väl kul i trädgården?" Jovisst är jag helknäpp! Jag drog mig dock tillbaka, något motsträvigt kan jag tillägga och en vakande blick från grannfrun... (Tack snälla L!)

Nu är jag inne på min tredje dag med xtravaganza. De är faktiskt förvånansvärt goda! Man får dricka totalt tre påsar om dagen och dela upp dem som man vill. Tyvärr funkar inte mitt minne och jag glömmer bort vilken påse jag är uppe i, haha... Jag får väl fundera ut ett fungerande system för mig, denna hjärna skall minsann få arbeta!

Alex har varit hemma hos en kompis lekt idag och jag njuter varje sekund han har någon att leka med! Det är inte så lätt med ett annorlunda barn, nu när han börjar bli större märker man skillnaderna allt mer mellan honom och andra barn. Vet i katten om han bryr sig så värst mycket själv egentligen, han är oftast nöjd att sitt själv och leka med sina älskade små gubbar och kan göra så i timmar om man inte stoppar honom. Lite frisk luft då och då är ju inte helt fel!
Annars intet nytt på hans front. På fredag blir det ett nytt psykologsamtal. Han börjar skolan till nästa höst. Nu kollar man bl a upp hans utveckling etc, det är tester hit och tester dit. Sedan ska vi också försöka få bukt på alla hans rädslor för allt och inget. Halloween närmar sig med stormsteg och han är livrädd för alla masker. Till vår stora sorg, Patrik och jag äälskar halloween och har alltid pyntat hela huset á la "päron till farsa"!

Sköt om er!

tisdag 20 oktober 2009

En annorlunda vardag...

Var inne på Familjeliv för första gången på snart ett halvår. För er som inte vet har jag en pojke på sex år som lider av mitokondriell sjukdom. Jag vet, låter helknasig - va fasiken är det då?? Jo, han har fel på sina celler och måste således äta varannan timme för att undvika hjärn- och /eller muskelskador. Vi har en vardag som inte är riktigt lik medelsvenssons med andra ord. Fick förfrågan om att skriva om Alex lite då och då. Dels för att informera om sjukdomen och dels för att på så vis visa stöd till alla dem som precis fått eller väntar på en diagnos. Och visst, det ställer jag absolut upp på!

Alltså, numera blir bloggen vääldigt blandad - ömsom Alexblogg, säkert med både skratt och tårar och ömsom en inredningsblogg eller vad man nu ska kalla det. Ibland blir det mest bladder, hrm...

Försöker länka er hit och dit för att kunna ge er mer information, men inget funkar - tydligen inte min hjärna heller, det börjar bli för sent och jag har precis börjat en diet så något energiöverskott finns där inte heller! Vi tar det helt enkelt en annan dag...

Tills nästa gång, sköt om er!