BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

torsdag 8 september 2011

Har varit uppe för andra natten i sträck med Alex som vaknar hela tiden och är kissnödig. Och när man väl står där yrvaken på toaletten med plutten känner man en slags gemensam kissnödighet och slår själv i en liten stråle. Är idag helt uttömd, både på energi och vätska, haha... sömnen är underskattad, helt klart. Numera kan man ju gå och lägga sig fem på morgonkvisten och likförbannat vakna lika tidigt ändå. Undrar varför.. är det en slags plan på att inte missa väsentliga saker på morgonen eller vad? För vad ÄR väsentligt? Att höra tuppakraken vråla?? Patrik berättade om en kompis som för några år sedan slog rekordet på att kunna sova. Han kände sig lite trött på söndagen och gick och la sig för att vila en stund på eftermiddagen. Vaknade dagen efter vid sju och stack till sitt jobb som vanligt. Problemet var att han dök inte upp på måndagen, utan hade sovit ända till tisdag morgon. DÅ är man trött!
Nu är det dags att tejpa upp ögonlocken (som för övrigt ser ut som om man botoxat dom), slänga på sig kläder och sticka till jubb.

Ha det!

torsdag 28 januari 2010

Inredningstokig

Har varit hemma från jobb idag, hela familjen ligger i förkylning. Då borde man ju ligga och koppla av hjärnan, eller hur? Nix, inte om man heter Petra inte! Här ligger man som en död sill på sofflocket, halvt nackspärr efter att ha legat fel men inte pallat rätta till varken sig själv eller några kuddar, och planerar inredning... Tokigt, eller hur?? Vågar ju inte yppa något för min käre sambo, vissa saker är bättre att hålla tyst om - om man är rädd om förhållandet i alla fall! Han är nämligen nästan precis färdig med vårt kök, liite paus kan han ju få, host, host...
Lovar att fixa in lite bilder snart!

Sköt om er!

tisdag 8 december 2009

Tandflyg och andra fladdrande saker...

Här i huset har vi en tonårsson i sitt esse och en gosse i trotsålder - med fladdrande lös framtand. Tonåringen skriker, smäller med dörrar så det skallrar i fönstren och den lille stampar ilsket med sin fot i golvet med lös framtand fladdrandes i vinden. Så här ser min vardag ut just nu. Suck. Ja, visst får man sucka - ljudligt dessutom när man har dagar som dessa.
Så vips! vänder det igen och jag har mina underbara små kottar tillbaka i sig själv igen. Vad händer - aliens? Man undrar ju ibland... Kanske något som går inom familjen, jag menar - jag har ju mitt andra jag som shoppar utan att jag själv riktigt vet vad mitt andra jag släpar hem med... vilken tur att man jobbar inom psykiatrin - förhoppningsvis vet kollegorna när det är dags för den vita jackan!
På tal om shopping, på fredag ska jag till en dagismammas arbete. Hon jobbar som inköpare på Sia. Jag kommer att bli sjuuuk av allt vackert där finns! Undrar om hon tror jag är helt galen om jag knaprar i mig något lugnande innan och går med skygglappar - eller ännu bättre, ögonbindel med små, små hål så jag åtminstonde kan se vart jag sätter mina fötter?

Sköt om er!

måndag 9 november 2009

En härlig dag

Idag har det varit en härlig dag. Den började med att jag hörde Alex ligga i sin säng och prata med sig själv. När jag klev in stack han upp sitt ben i luften och visade att strumpan hade ett stort hål. Ut stack en stortå varpå han utbrister: "Titta mamma, ett hål! Man kan inte låta bli att kittla sig själv!"

Efter frukost tog jag Alex i vagnen och gick i rask takt till dagis, det var faktiskt riktigt skönt. Jag gick sedan vidare till jobb och träffade mina härliga kollegor!

Guldkornen fortsatte under dagen när Nicke kommer hem från skolan och berättar att han fått alla rätt på sitt matteprov!

Sköt om er!

söndag 8 november 2009

Tänk så fel...

Idag lockade jag iväg man och barn till de djupaste skogarna - okej, kanske inte så djupa och inte så mycket skog heller för den delen. Men iväg i alla fall, en bit hemifrån. Jag hade nämligen spanat in ett fönster som jag ville köpa. Ni som känner mig och vet hur inredningstokig jag är lyfter inte ett ögonbryn utan kanske suckar lite mer... Ni andra: ett fönster till pynt!
Tjejen som sålde fönstret lät himla otrevlig och tvär i telefonen, men icke! Hur trevlig och go som helst! Tänk så fel det kan bli ibland när man har sina förutfattade meningar om folk och fä...

Sköt om er!

söndag 1 november 2009

Förvirrad??

Igår skulle vi hem till en kompis och pynta hennes hus. De skulle nämligen ha "hej baluns" som hon själv hade uttryckt sig. En halloweenfest. Sagt och gjort, vi stuvade in sakerna i bilen och körde kosan mot Billeberga. Ute på vischan. Hon har flyttat dit för någon månad sedan och det var mitt första besök. "Huset längst ned på gatan, rött hus med blå knutar". Enkelt, eller hur?! Nix...inte om man heter Petra inte!
Huset hittade jag visst, Patrik frågade om det verkligen var rätt hus. Kaxig som man är slänger man en sådär lite överlägsen blick på honom och pekar vart han kan parkera. Han ställde sig bakom en liten blå golf som stod på tomten och jag stuvar ut både Alex och halloweensaker. En tonårstjej öppnar ytterdörren varpå jag frågar efter C. Tjejen hade jag aldrig sett förut men tänkte att det säkert var en kompis till hennes barn.
- "C???, nää, men det kom en tjej precis och hämtade min mamma!", svarade tjejen. Jag blev lika förvirrad... "hämtade?? Men.., var tusan är hon nu då??"

Såklart hade jag valt fel hus! Vi stod på fel sida av vägen förstås. Huset var väl gaanska likt, men bilen... De hade en liten golf och C har en stoor peugeot combi! Nåja, bil som bil!

Idag har jag och Patrik hjälpt min lilla Lotta potta att flytta. Lite trist att hon lämnat vårt område, men hoppas att hon kommer att trivas såklart i sin nya lya. Allt var jättefint och hennes soffor ack så sköna!

Sköt om er!

torsdag 29 oktober 2009

Brådskande tider...

Tänk, va tiden går fort! Sex veckor kvar till första advent - jag vet, håll snattran!

Verkar som om alla har mycket omkring sig just nu, man hinner inte riktigt med att njuta av höstens alla vackra färger.

Vi har fortsatt med psykologtesterna på Alex, idag var det dock sista mötet och det hölls på dagis. Han längtade så, blev förtjust i psykologen. Kanske också för att hon talat om för Patrik att det bara är bra för Alex att spela sitt playstation, hmm.... Han har blivit bättre i sin motorik och kan numera själv sätta på svärd på sina små lekgubbar, nåja - intet ont som inte har något gott med sig!

Hemmafronten annars... den flyter på. Igår var det dock en otursdag, allt som kunde gå åt pipan GICK åt pipan. Till och med tvättmaskinen gav upp, tur man har en händig karl!

Sköt om er!