BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

torsdag 29 november 2007

Hallen

Tänkte visa er lite hur vi bor, men eftersom det tar typ tre år för mig att lägga in bilder så börjar jag med hallen. Vassegoa!






onsdag 28 november 2007

Plopp, sa det!

För några veckor sedan köpte jag mig en underbar handdukshängare från Fridas Gård. Ni vet, en sådan där med porslinshuvud, jättefin. Hela familjen uppskattade den - till och med så mycket visade sig att varje gång min tioåring satt på toaletten (som för övrigt kan sitta där läänge) fingrade han på denna fina hängare.
En kväll när jag efter en slitsam arbetsdag (hrm) satt i min soffa och kopplade av med lite tevetittande, hör jag världens vrål från toaletten! Först ett plopp, sedan ett vrål och till slut ett skri. Jag for ut med andan i halsen, nu har det hänt något allvarligt! Där står min son, skamsen och förtvivlad med tårar i ögonen och säger förlååt... Min fina porslinsknopp är borta! Jag tittar på min son som sneglar ner mot toalettstolen. Nää, du menar väl inte...börjar jag. Joo, får jag ynkligt till svar. Kan ju tillägga att vid det här laget har gubben min också tillkommit och nu står tre idioter och glor ner i en toalettstol full med toalettpapper och ja, ni förstår nog. Nää, säger jag igen, min fina knopp...., min fina hängare... Jag försöker få dessa två män i huset att göra vad som är rätt, fiska upp den. Blä, säger båda, aldrig i livet. Fin var den, men inte så fin. *Hrmf* Jag får helt enkelt styra kosan till köket och leta i lådorna för att hitta ett lämpligt metspö. Vad passar då till denna lilla porslinsboll? Jo, en gammal spagettihåv i plast! Upp kom bollen, diskas och kokas - för säkerhet skull. Sleven, ja den hamnade naturligtvis i soporna - för inte kan väl den behövas en andra gång??

torsdag 22 november 2007

Kvällsshopping


Det är just vad jag skulle göra ikväll. Nu har man kommit upp i en ålder där man kanske inte riktigt bryr sig om man går ut osminkad till Konsumbutiken. Sagt och gjort, jag släpade mig dit förkyld som jag är, snorandes och klädd i min fulaste jacka, tovigt hår (vissa blir gråhåriga med tiden, andra krulliga), ingen behå (här släpper vi bollarna fria), urtvättade korta byxor som räckte knappt till vaderna och ett par tjocka yllestrumpor istoppade i ett par gamla stinkiga tygskor. Skitsnyggt. Redo för min kvällsshopping. Strunt samma, tänker jag. Vem kommer jag att träffa så här på kvällskvisten? Suck. Kommer dit, blir mottagen av fem poliser. De snyggaste jag någonsin sett! Naturligtvis! Vet ni varför? Jo, för jag heter Petra och det är sånt här som drabbar mig - konstant! Det hade blivit ett rån i vår lilla butik, jäkla idioter. Varför råna just "min" butik?? Låt mina små gulliga tanter vara ifred! Grr... Nåja, det var bara till att vända i dörren och styra kosan hem igen. Denna gång skickade jag iväg gubben min till en annan butik, vill inte orsaka trafikkaos med min uppsyn, haha...
Nästa gång kommer jag nog kolla en extra gång i spegeln innan jag sticker ut nosen utanför min trygga borg, eller vad tror ni?

onsdag 21 november 2007

Min alldeles egna lilla blogg!


Sådär! Nu har man skaffat sig en alldeles egen blogg. Lite galet spännande faktiskt!


Så, nu sitter man då här framför tangentbordet och alla tankar och idéer man hade sprudlande inom sig för denna blogg är som bortblåst! Typiskt. Ni får ta min blogg för vad det är - en kul grej helt enkelt! Några rader om min vardag lite då och då, när andan faller på...