BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

onsdag 13 februari 2008

Körkort och bilar

Kanske ett bättre alternativ? Liten söt sparkbil? Bild lånad från Knodden o knyttet


Väninnan ringde igår och berättade att hennes son ska skriva upp imorgon, den lille plutten har blivit stor och ska ta körkort. Undrar om han kommer att köra lika knepiga bilar som vi gjort under åren.

En bil kunde man inte rulla ner rutorna på, de hölls uppe med hjälp av skruvmejslar - på den tiden fanns ingen aircondition så det blev varmt! Jodå, visst var det en gammal Volvo... En bil började brinna i fläktsystemet och på en annan slutade bromsarna fungera - det var att tuta och köra tills den stannade av sig själv. Tur i oturen hände detta en mycket tidig morgon och nästan ingen trafik ute, kunde ju sluta väldigt illa... Vi fick även bekymmer med torkbladen på samma bil en gång, de slutade helt sonika att fungera - på väg hem i ösregn! En annan bil vi hade saknade golv. Jepp, ni läste rätt. Vi hade kört motorvägen hem och jag tyckte det kändes lite osäkert i min stol, lite vingligt sådär. När vi kom fram efter x-antal mil bad jag gubben min kolla läget. Då lyfter han mattan för att upptäcka att golvet rostat sönder och det var ett stort gapande hål - fanns lite golv kvar lagom för stolfästet! Gulp, kan man ju säga, haha...
Vår andra lilla bubbla var jättefin. Förutom att man var tvungen att ha 5-liters limburkar i utrymmet därframme (motorn sitter ju baktill), annars kanade den med framhjulen när man svängde vid halka, den tyckte heller inte om tidiga mornar eller kyla så jag fick hjälpa till att putta på - varje morgon klockan halv sex!
Numera är man äldre och har större krav, 2-dörrars bil utan ac?
Nä,tack!

0 kommentarer: