BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

måndag 15 september 2008

Pinsamt...

Ni som läst min blogg vet vid det här laget att jag ofta råkar ut för saker och ting. Ja, eller... råkar ut och råkar ut. Jag är kanske vid närmare eftertanke liite vimsig själv. Japp, där fick ni höra det - och inga grisar ramlade ner från himlen denna gång heller!
Jo, igår kväll stack jag till vår närbutik Konsum. Stod i mina egna tankar vid frysdiskarna och letade efter middagar i vanlig ordning. Känner plötsligt att mina trosor inte sitter där de ska sitta, så... Petra drar upp jackan där bak, grääver upp trosan så den sitter på plats, detta tar ju sin lilla tid - och har naturligtvis inte en tanke på att jag har inte bara en utan en massa åskådare... Sådärja, nu har man gjort det igen! Nåja, kul att man kan roa någon, hrm... Någon pipinett madam kan man väl inte kalla sig i den situationen, eller hur?

Dagen har varit bra i övrigt, man lär sig snabbt att uppskatta de dagar som är någorlunda smärtfria när man har värk. På fredag blir det farbror doktor - kan tänka mig att han kommer att jaga mig med sin spruta. En gång fick jag en annan farbror doktor som dessutom var ornitolog (fågelskådare). Han hade fått tips om någon konstig fågelart och kört fram och tillbaka från Lund till Öland på en dag. Väl framme visade sig tipset innehålla en vanlig gråsparv - stackare... En härlig typ också, hans glasögon var från tidigt sjuttiotal och täckte halva ansiktet. Oron över att han skulle sticka fel var som bortblåst - ingen risk att man missar där inte!

Nä, mina vänner - nu ska jag fixa till resten av morgondagens middag. Ni ser nämligen en helt ny Petra framför er. En som planerar sin vardag! Jodå, helt ok om ni kör vadslagning hur länge detta ska hålla. Får man själv vara med? *redan trött på det efter en hel dag*


Sköt om er!

söndag 14 september 2008

Drömtolkning...

Hade en knepig dröm inatt. Alex skulle ta en massa prover på sjukhus, vi hamnade istället på ett dagis på sjukhuset där det vimlade av barn och sjuksköterskor. Mitt i allt lek och bus kommer jag på att han måste ju äta och skulle gjort det för en timme sedan. Panik! Under tiden jag far omkring som en yr höna kommer jag på nästa sak. Nicke fyller år idag. Har fullständigt glömt bort hans födelsedag. Snabbt kolla i plånboken - puh! Där ligger en skrynklig femhundralapp, i med den i ett kuvert. Grattis på födelsedagen...
Vaknar kallsvettig. Jaa, hur tyder man denna dröm? Ganska självklar va? Liite stressad i livet, haha... Kanske mer än vad jag själv tror i vaket tillstånd, hrm... Ni som känner mig VET att jag ALLTID skyller på väderförändringar eller hormonell förändring i kroppen. Vädret har ju varit superfint både igår och idag så denna gång måste det ju vara något hormonellt, haha...
Så, min stackars familj fick minsann därför piskan på ryggen idag och hjälpa till lite mer här hemma. Nicke gjorde läxa utan någon sur min eller gnäll, gubben for upp från sofflocket där han låg och halvsov. Här blev skinande rent igen, ibland är det minsann inte så dumt med dessa hormonella veckor, fniss...

För övrigt har helgen gått i bilars tecken. Bilutställning i lördags där det även fanns liten loppis. Och, där det finns loppis finns Petra! Kom hem med en glasflaska för en guldpeng. Alex köpte sig en söt liten folkabuss, hittade till och med en likadan "in real life" som han genast ville ta kort på. Väl hemma blev Nicke sugen på att fixa till vår scirocco som vi har stående i ett garage. Det får väl bli höstens stora projekt, fader och son tillsammans - kan bli riktigt kul för båda!




Sköt om er!

söndag 7 september 2008

Å vinsten går till....

...Ulrika från bloggen Ljuslyktans sken! Stort grattis till dig, vännen! Maila mig adressen så jag kan skicka den snabbt till dig.

Idag har det inte hänt så mycket, ja inte igår heller för den delen. Har tagit det lugnt, köpt lite kryssbollar och planterat. Såg så trist ut med halvvissna sommarblommor. Även om det är ledsamt att sommaren är på sitt sista varv så får jag ändå erkänna att hösten också har sin charm, tycker ni inte?



Avslutar söndagen med att visa er hur det blev med mitt skrivbord och tidningen jag ramat in.


Sköt om er!

tisdag 2 september 2008

Mitt andra jag

Tänk, ni vet det där ljuvliga överkastet som jag hittade i Ellos höstkatalog? Det kom i min brevlåda för någon dag sedan! Jag vet inte hur, måste ju vara mitt andra jag som tänkte på mig?? Patriks lillebror hade alltid en perfekt förklaring när det hände något som han inte ville erkänna att han gjort - som t ex när det där speciella födelsedagskortet som spelade en liten trudelutt hamnade hemma hos honom fast mamma sagt att han inte fick köpa det eller att mackan blev slängd på teven bara för att Tintin-programmet redan tog slut. Jo, det var nämligen inte han som gjorde det utan handen. Den där handen gjorde många saker när Fredrik var liten, en annan episod var när katten råkade komma i vägen för handen, rätt som det var hade han millimeterlånga morrhår på ena sidan nyllet- handen hade hittat en sax. Jaa, den där handen hade sitt egna lilla liv, ett andra jag kan man kanske säga.
Nöjd är jag i alla fall med den där personen, mitt andra jag, hon har ju god smak - så vem klagar?? Kanske maken i så fall... Som tur är har han börjat jobba natt denna vecka så han är så trött nu att han inte riktigt ser alla nya inredningsprylar som börjar dyka upp lite här och där, puh!

Mina skridskor fick plats i sovrummet

Ett gammalt nattlinne - med spets förstås!


Psst, ni glömmer väl inte utlottningen som går ut nu den 5:e?
Sköt om er!