BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

fredag 28 december 2007

Doktor krall...

Jahapp, då var julen över för denna gång. Här har det varit kaos i vanlig ordning. Förstår inte varför det alltid händer något i denna familj?? Denna gång fick minstingen allergichock. Fick spendera juldagen i ett undersökningsrum och ha julmys, hrm...God Jul på oss! Han fick dessutom Kåvepenin eftersom hans snabbsänka var hög och efter att ha tagit medicinen åkte stackarn på ännu en allergichock . Behöver jag skriva suck?? Idag konstaterades en halsfluss - jag ger upp.
Åh, vad vore inte en resa till tropikerna, sörplandes på en paraplydrink just nu?! Ni är hjärtligt välkomna att följa med!

torsdag 20 december 2007

En liten ängel lämnar denna jord....

Idag tänder jag ett ljus för en modig liten flicka som tyvärr rycktes bort från vår värld alldeles för tidigt, hon fick cancer. Inga namn nämnda här, men jag hoppas hennes föräldrar vet att vi alla tänker på dem i deras svåra stund.

Njut av livet, ta inget för givet. Lev till fullo och gör det bästa av din situation. Det finns alltid dem som har det så mycket värre...

tisdag 18 december 2007

Pepparkaksland

Nu är äntligen pepparkakshuset färdigt! Varje år har vi som tradition att göra ett sådant. Jag står för inköpet och maken för skapandet. Ganska bra lösning, tycker jag. Problemet är väl i så fall att det här pepparkakshuset växer för varje år... Förra året tillkom både utedass och bro. I år blev det även en snökulle och hur många tomtar som helst till barnens förtjusning! Nåja, familjen har roligt i alla fall och jag får tillsammans med barnen smaska i mig alla godisbitar som blir över. Alla är nöjda och belåtna i slutändan!

måndag 17 december 2007

Ibland har man tur!

Vill bara visa er vad jag vunnit genom Allt i hemmet. Kommer att bli perfekt till alla barnböcker. Visst är den fin?


Foto: Micki.se

tisdag 11 december 2007

Ack, ljuva vardag...

Idag har min vardag varit för jäklig, stressig och jäklig. Får man säga så? Jepp. Idag får man. Stress på jobb, stress hemma. Men, som en kollega sa till mig idag. Hon har nästan stressigare hemma. Kan nog hålla med, fast jag har vårdbidrag och kan tack vare det sluta tidigare om dagarna. Hinner inte ändå. Hur fixar andra människor det? Ni vet de där som alltid har lika städat överallt, tvätten tvättad och struken och på sin plats, barnen alltid lika rena och fina, läxor, sport, vänner... Jag fattar det inte. Tack och lov kan man fuska. Idag har jag fuskat. Se där, nu har jag avslöjat mig, haha... Lunchen bestod av mat från korvkiosken. Barnen överlevde minsann! Nu närmar sig julen också, julafton om två veckor - herregud! Jag som ingenting gjort. Nu ljuger jag, pyntet är framme och halva huset har fått putsade fönster. Andra halvan får leva med nerrullade persienner. Det går ju det med. Det är ändå så mörkt att ingen ser skillnaden. Eller så tror grannarna att vi blivit extremt skygga, haha... Lussebaket har jag löst på smart sätt. Dagis ska sälja på torsdag på sin julbasar. Puh! En sak till avbockad. Vad mer? Hmm... Jodå, julgrannen ska inhandlas imorgon och gubben fixar det traditionella pepparkakshuset och pepparkakorna till helgen. Vi överlever nog denna jul också.
Men så mitt i denna vardag finns det också ljuvliga saker som man inte får glömma. De där små stunderna som gör det värt att orka fortsätta i samma tempo. När man ligger och plaskar i värmebassäng bland alla gamla tanter på sin värmegympa och njuter av lugnet eller när man sedan sitter vid matbordet och båda barnen skrålar i kör: "panta lucia!" DÅ är livet härligt!

söndag 9 december 2007

Frälsaren


Måste berätta en liten söt historia....
I fredags åkte min minste pojke på utflykt med dagis och tittade på julevangeliet i kyrkan. Barnen tittar storögt på Jesus som hänger på sitt kors... Då börjar förskoleläraren skratta lite tyst och säger till kollegan: "- påminner inte Jesus dig om någon?" Båda tänker förstås på min Patrik, barnens pappa. Jodå, signalementet stämmer. Långt hår, getskägg. Smal stackare, utmärglad, haha... Då hör ett av barnen detta och det sprider sig som en löpeld. Alla barnen frågar då min pojke: "- är det din pappa som hänger där??" och han svarar "mmm", kanske inte riktigt förstående till vad han svarat ja till!

Julshopping

Var på ett shoppingcenter igår och gick en tur inom Hemtex. Varför kan man aldrig komma ut ur denna affär tomhänt?? 50 procents rea-skylten som hängt där sedan i våras (?) fungerar utmärkt på min hjärna. Det blir ju såå billigt ändå. Pytt! Att man sedan fyller korgen och handlar mer än vad man egentligen borde går på något vis inte in i hjärnan, haha... Lite som Ullareds-syndromet, eller hur?
Nåja, denna gången höll jag minsann hårt i plånboken, vill ju inte att tomten ska komma tomhänt på julafton till mina stackars barn, fniss... Men, en fin julduk fick jag tag på! Duk och duk... jag blev lite konfunderad över om storleken var okej och rådfrågade expediten. Hon tittar på "duken" och utbrister: "- du vet att detta är en kökshandduk va?" Kan ju tänka mig hur snacket gick där bland personalen sedan, haha... Jag blev nöjd i alla fall. Vad tycker ni?




Nu när vi ändå är inne på shopping och inredning (ovanligt) så kanske vi ska gå vidare i rundvandringen. Efter köket kommer gästtoaletten.
Observera mina fina hjärtan som hänger i gardinen, de är köpta av Lotta från "Min trygga vrå", hon säljer också jättefina dockor och julgransmattor!





Ha en trevlig advent!

lördag 1 december 2007

Hemma hos-reportage

Jaa, då går vi väl vidare med husvisningen! Nu är det dags för köket. Ni vet, husets hjärta. Fast, det vete katten om jag håller med. Min son ska ju ha mat varannan timme och jag hatar att laga mat. Ödets ironi kan man ju tycka, haha... Nu blir det ju förstås lite jultema över bilderna. Vissa bilder blev tyvärr lite för mörka, man ser t ex inte granet som jag lagt på kökslampan, eller duvboet som min kära väninna uttryckte sig (hrmf). Bara för det ska jag vara lite extra julig mot henne - hela DECEMBER månad och tralla julsånger, hehe... Det du Lotta!:- Nåja, JAG tyckte det blev fint iaf och att det är synd det inte syns på kortet (så det så!), men strunt samma. Nu sätter vi igång:

















Shrek


Ååh, äntligen lördag! Min tioåring har haft nattgäst och en underbart lugn sådan, haha... Han däckade tidigt till min förtjusning. Annars somnar de alltid senare än en annan, man sitter uppe i soffan med ögonlocken hängandes vid knävecken då, haha.
Nåja, idag är det som sagt lördag. Dessutom 1 december! Jag och gubben min satt inatt och packade in 48 småpaket till deras julkalender. Jag vet, julkalender vid tio års ålder. Men, ja, min fyraåring ska nu ha en sådan för första gången och då tänkte jag att storebror också kan få en fast vi lagt av med den. Om inget annat så är det en liten morot att få upp mina små tröttisar dessa mörka mornar - smart strategi, eller hur? Man får inte vara dum!
Idag ska vi som rubriken ljuder se Shrek. Han ska stå och dela ut julgodis i Malmö, min minste längtar! Finns väl inget ljuvligare än ett barns förväntan och glädje? Hoppas alla får en härlig lördag och njuter av sin ledighet som jag! Kram på er!

Ps. Kan nu tillägga så här efteråt att lillgrabben blev vettskrämd! Men, till hans försvar såg Shrek faktiskt lite läskig ut, haha...